×
Yvan GuiliniSharon KelleyDef Dames DopeAndere artiesten

Yvan Guilini

Yvan Guilini biografie

Yvan Guilini
Na een break van meer dan 20 jaar heeft Yvan Guilini zijn passie voor muziek teruggevonden. Niet alleen componeren en producen, maar hij gaat ook terug optreden. Back to the Roots. Hij componeerde een zonnige, zomerse song die de naam “SUNNY GROOVE” krijgt. Een originele sound waarin zijn favoriete instrument “DE HAMMOND” een grote rol speelt. (A new style ,a new sound.) Ook op het podium zal hij terug aantreden met de Hammond (en the Keyboards) en hierin wordt hij bijgestaan door collega Gino Franceus op de 2de Hammond en zijn maatje Chris De Brakeleer op de drums. Check it out!

Ontstaan
Werd geboren te Brugge op 30 mei 1946.Reeds op driejarige leeftijd speelde hij piano. Op de schoot van zijn pa, Desiré, leerde hij een eigen stijl en eigen vaardigheid. Door de jaren heen creëerde Yvan Guilini een eigen, typische Yvan Guilini sound. Muziek werd een passie.

Zijn eerste optreden
Zijn eerste echte publieke optreden realiseerde Yvan op zijn dertiende, waarna verschillende aanbiedingen volgden met gevestigde namen uit de muziekwereld.

Zijn eerste orgel “ de Hammond”
Op zijn achttiende kreeg hij zijn eerste “Hammond orgel” (EEN B3). Hierop leerde hij een techniek beheersen die weinig anderen onder controle kregen. Hij werd “The King” van de Hammond en de basspedaals. Nooit zag je iemand die sneller zijn voeten kon bewegen op basspedaals als Yvan Guilini. Hij improviseerde en ontwikkelde een eigen stijl, een mix van klassiek en jazz , wat de persoonlijke touch gaf aan zijn muziek.

De wereldveroveraar
In 1969 trok Yvan Guilini op wereldtournee. Hij trad op in niet minder dan 28 landen. Hij was on tour met de “Dutch Broadcasting Company” waarmee hij uiteindelijk 2 LP’s opnam met populaire jazzmuziek. Eenmaal terug in België ontving hij 2 prijzen voor zijn stijl en muziek.Wintermemories “de wereldhit”
1976 werd het jaar van de commerciële doorbraak. Zijn eerste “wereldhit” was in 3 minuten geboren. In België alleen al gingen meer dan 100.000 exemplaren over de toonbank. “Wintermemories” was het begin van een reeks grote hits. Later volgden Romantica, Prelude de la mer, L’inconnu, Long time ago,…. .1977 Jazz Bilzen
Zijn verschijning op Jazz Bilzen gaf hem een wekelijks radio programma op de nationale zender, waar Yvan de muziek van de dag speelde op zijn eigen manier.

Eigen radio programma op BRT radio 2
Yvan had gedurende 8 jaar zijn eigen radio programma op radio 2 (toen nog BRT) op zaterdag ochtend net voor de BRT top 30 speelde hij eigen songs en ook grote hits van collega’s.

Memories
Het begon met de Hammond orgel, maar het groeide uit tot opnames met symfonische orkesten tot 70 muzikanten. Het streven naar perfectie reflecteert zich in de hoogstaande kwaliteit van producties die Yvan Guilini naar voor brengt. De meester op de ROLAND keyboard brengt gevoelsmuziek, recht uit het hart. Muziek om bij weg te dromen.

De toekomst
Na een periode van stilte en bezinning is Yvan terug bezig met muziek maken. In samenwerking met zijn dochter, Carolina Guilini, die als platenfirma (GAME records) en manager haar sporen reeds verdiende met de hit formaties als Def Dames Dope, BB Jerome en the Bang Gang, Timeshift, Paul Matthew, … , begint Yvan Guilini aan een nieuw hoofdstuk. Zijn dochter ziet eindelijk een stukje van haar dromen uitkomen door de muziek van haar vader te mogen promoten. Momenteel zijn er 3 albums met de grote successen te verkrijgen via I-tunes.Nieuwste nummer

Kadootje voor de fans, download nu GRATIS de ringtone van Sunny Groove - Yvan Guilini op jullie smartphone. Download de ringtone hier: LINK
Hier is de nieuwe langverwachte videoclip van Sunny Groove
Teaser Videoclip Sunny Groove by Yvan Guilini
De grote dag is aangebroken. vanaf vandaag is Sunny Groove exclusief te koop op I-tunes in avant premiere. LINK
Benieuwd naar de hoes van Sunny Groove. Bekijk dan deze teaser. de officiele release vd song is 2 juni 2017.
Wij wensen iedereen een SUNNY GROOVY weekend. Nog enkele aanpassingen aan de video clip en binnen enkele dagen krijgen jullie hem te zien. Kben zelf benieuwd naar het eindresultaat. We drinken er alvast 1 op.(foto =screenshot uit de video clip)
de picknick tijdens de opname vd videoclip van "Sunny Groove". fun fun fun
een impressie van de videoclip opname
in volle actie op de Hammond tijdens de opnames van de videoclip van de nieuwe song "Sunny Groove"
en de titel van mijn nieuwe song is "SUNNY GROOVE" Vandaag worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de opnames van de videoclip. Het wordt morgen een zware dag. (foto samen met mn dochter Carolina, Chris en Gino)
En het antwoord op de veel gestelde vraag is.. JA, IK GA TERUG OPTREDEN OOK. Samen met mijn collega's Chris de Brakeleer en Gino Franceus. We zijn volop aan het brainstormen over ideen voor de nieuwe show. Wordt vervolgd....
Vandaag is het dag op dag een maand geleden dat ik via de telefoon een ideetje liet horen aan mn dochter. Sindsdien ben ik er weer helemaal ingevlogen en is mijn leven helemaal veranderd. De release van de nieuwe single is voor in de loop van de maand mei.

MUZIEK & DOWNLOADS

video clips

Volg Yvan Guilini

Webdesign By Werner Nys